Хаос у Грчкој усред сезоне, евакуисани туристи

Хаос у Грчкој усред сезоне, евакуисани туристи  27.06.2018 17:29 | Агенције

Нестабилно вријеме донијело је падавине целом Балкану, а највише проблема има Грчка, гдје су многе плаже и улице под водом, а бујица је носила и аутомобиле.

Друштвене мреже преплављене су снимцима и фотографијама катастрофе која је погодила ову земљу у јеку туристичке сезоне.

На Халкидикију највише је проблема на Ситонији, гдје су поплављене куће и други објекти, саопштила је ватрогасна служба.

У Никитију на Ситонији поплављени су путеви што је направило проблеме у саобраћају, а вода је однијела и једно возило, јавила је грчка агенција АНА.

Ријека у Агиос Николаосу се излиза из корита. Услијед поплаве на Ситонији евакуисани су гости хотела Аша Марис код мјеста Пиргадикиа. Гости су евакуисани у хотел Алеџандрос и сви су добро.

Аутомобили су претрпели материјалну штету. У дијелу Ситоније код Неос Мармараса није било посљедица и осим јучерашње јаче кише, све остало функционише уобичајено.

Место Ормос Панагиас је услијед обилне кише претрпјело материјалну штету и неколико продавница је поплављено.

Гости једног од хотела су синоћ евакуисани у други смјештај и сви су добро.

Лоше вријеме погодило је и село Каналија у Тесалији, гдје је 30 кућа поплављено, преноси "Катимерини", а више локалних путева је под водом.

У Керасију евакуисано је седам кућа. Поплаве су погодиле и Ларису, а замјеник градоначелника Василис Лециос је за грчку агенцију рекао да су приобални путеви знатно оштећени.

Олуја, киша и поплаве, које су погодиле бројна љетовалишта у Грчкој, нису заобишле ни српски манастир Хиландар на Светој Гори.

Обилне падавине уништиле су прилазе Хиландару који је сада опкољен воденим бујицама.

На фотографијама које је објавио јеромонах Доситеј Хиландарац виде се у слапови воде који падају са зидина Хиландара.

Поплављене су и бројне баште, а бујице су оштетиле и дијелове моста.

Засад нису познате размјере нанијете штете.

Манастир Хиландар је удаљен 2,5 км од Егејског мора.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица