Хаос у Француској VIDEO

Спутњик
Хаос у Француској VIDEO

Париз - Сузавац, сукоби полицајаца и демонстраната, тренутна су слика на улицама Француске. Француски демонстранти су се вратили на улице због предложених измjена закона о раду.

Полиција у Марсеју ухапсила је 57 особа током протеста, јавила је агенција Франс Прес позивајући се на изворе у полицији.

Полицајци су употребили сузавац и сукобили се са демонстрантима у више француских градова, јављају локални медији. Хиљаде људи на улицама протестује против реформи Закона о раду.

​Око 9.000 демонстранта налази се на улицама Нанта, саопштила је полиција. Ухапшене су четири особе, а једна особа је повријеђена, саопштила је полиција.

​У Рену, полиција је употребила водене топове. Центар града је блокиран, а девет људи је ухапшено јављају медији.

Демонстрације се одржавају због реформи Закона о раду. Влада тврди да су реформе — које се фокусирају на борбу против незапослености увођењем тридесетпеточасовне радне седмице и смањењеним бонусима за прековремени рад — помоћи да се сузбије висока стопа незапослености у земљи.

​Демонстранти и синдикати, међутим, наводе да влада жели да олакша отпуштање радника.

Стопа незапослености у Француској  оборила је рекорд, достижићи број од  3.591 милиона људи, навело је Министарство рада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана