Хаос код Амбасаде САД у Бејруту због одлуке Трампа

Агенције
Хаос код Амбасаде САД у Бејруту због одлуке Трампа

Бејрут - Испред Амбасаде САД у Бејруту пропалестински демонстранти окупили су се на протесту против одлуке предсједника САД да призна Јерусалим као главни град Израела.

Сукоби су почели када су демонстранти покушали да уђу у зграду амбасаде, па је у њиховом правцу испаљен сузавац и употребљени су водени топови.

Учесници протеста носили су палестинске заставе, а отворили су ватру и бацали пројектиле на безбједносне снаге, које су поставиле барикаде на путу ка америчкој амбасади на ј Бејрута.

Засад нема информација о повређенима.

Након Трампове одлуке о признању Јерусалима као израелске престонице избили су насилни протести и дошло је до сукоба у тој земљи. Једна особа је погинула, а на стотине је повређено.

Више стотина Палестинаца и њихове присталице протестовало је у суботу у Риму, а група маскираних нападача је у суботу увече молотовљевим коктелима извршила напад на синагогу у Гетеборгу у Шведској.

Министри спољних послова арапских земаља затражили су на састану у Каиру од САД да укину одлуку предсједника Доналда Трампа о признању Јерусалима као главног града Израела.

Они су оцијенили да ће то имати озбиљне посљедице по развој догађаја јер ставља Вашингтон на страну окупатора и представља кршење међународног права.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана