Хамбург: Тројица Срба разнијели банкомат и украли 15.000 евра

Блиц
Хамбург: Тројица Срба разнијели банкомат и украли 15.000 евра

Хамбург - Четири мушкарца, од којих је један идентификован као Србин Жељко Анђелић (37), опљачкала су прошле недјеље банкомат код Хамбурга - и од тада су у бјекству!

Већ осми дан траје потрага за одбјеглим разбојницима: за њима трагају бројне полицијске јединице, укључујући и псе трагаче.  

Чак је и полицијски хеликоптер био ангажован. Упозорени су и грађани ове њемачке регије, којима је посебно скренута пажња да избјегавају аутостопере, јер би неки од њих могли бити поменути разбојници, који су окарактерисани као наоружани и опасни. 

Према незваничним информацијама полицајаца који су први стигли на увиђај, банкомат у селу код Хамбурга су заправо разнијела четворица мушкараца: поред Анђелића, међу разбојницима је још један Србин (27) и двојица неидентификованих мушкараца за које се сумња да су из источне Европе. Из банкомата су украли око 15.000 евра. 

Само разбојништво догодило се 5. октобра око четири ујутру, а пријавио га је један од станара оближње зграде. Ипак, док је полиција била на путу ка мјесту злочина, разбојници су побјегли у "голфу". Затим је услиједила драматична потера, а пресретачи су успијели да накратко зауставе "голф" неколико километара даље, али ипак нису успијели да приведу разбојнике.  

Након тога, аутомобил је пронађен на ивици оближње шуме, а разбојници су наставили пешке. Претходно су оштетили возило, ударивши у стабло, а тада су из аутомобила избацили четвртог разбојника, који је потом ухапшен. Полиција је у аутомобилу пронашла опљачкани новац.

Повредили полицајца
Током потере, односно у тренутку када је полиција пресрела "голф" у ком су се налазили бјегунци, дошло је и до краћег физичког обрачуна између разбојника и полиције, у којем је лакше повређен један од припадника полиције. Он је збринут у локалној болници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана