Хакер украо документе повезане са америчким авионом

Срна
Хакер украо документе повезане са америчким авионом

Невада - Злонамјерни хакер успио је да из рачунара који припада једном од официра Америчког ратног ваздухопловства украде документе који су повезан са једним од најсмртоноснијих оружја у ваздуху, јавили су амерички медији.

Осјетљива документација повезана са одржавањем и руковањем војном беспилотном летјелицом "Ем-Ку-9 Косач" недавно је постала доступна на аукцији на хакерском форуму "мрачне мреже", упозорили су из компаније "Снимљена будућност", која је специјализована за обавјештавање у реалном времену.

Из истраживачког тима компаније наводе да је хакер успио да искористи слабости рутера, како би ушао у рачунар у Невади и украо неколико докумената, укључујући књиге са упутствима за одржавање "Косача" и листу пилота који су задужени за одржавање, јавио је "Спутњик".

Хакер је за продају понудио и још неколико докумената, као што су одбрамбене тактике у вези са импровизованим експлозивним направама, упутство за управљање тенком "М1 АБРАМС", документ о обуци посаде и упутство за преживљавање.

Наведени документи су вјероватно украдени од Пентагона или од неког званичника америчке војске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана