Голман чудом преживио катастрофу: “Летио сам 30 метара”

Агенције
Голман чудом преживио катастрофу: “Летио сам 30 метара”

Чудо је да сам преживио, мој аутомобил је “летио” 30 метара па се заглавио, прича један од преживиелих који се у тренутку рушења надвожњака налазио на њему.

Тридесеттрогодишњи Давиде Капело, бивши голман Каљарија, аутомобилом је прелазио надвожњак Понте Моранди на сјеверу Италије када се конструкција наједном урушила. “У том тренутку падала је киша и муње су сијевале. Ишао сам ка Ђенови и био сам на надвожњаку у том тренутку. Право је чудо да сам жив”, наводи он за Скај ТГ 24.

“Прво сам чуо буку, а онда се све срушило. Мој аутомобил је летио 30 метара и онда се заглавио међу рушевином. Невјероватно је то, немам ни огреботину”, рекао је он и додао:

“Често прелазим тај надвожњак, он је један од најпрометнијих у земљи. Видио сам како се пут распада преда мном и био сам у шоку. Није ми јасно како је мој аутомобил остао у једном комаду”.

Према најновијим информацијама, у рушењу надвожњака крај Ђенове страдало је најмање 35 људи, али се страхује да су многе жртве заробљене испод рушевине у својим возилима.

Према првим информацијама, међу жртвама је једно дијете.

Из италијанског МУП-а наводе је пет повређених особа у болници и да су у озбиљно лошем стању, преноси Анса.

Неколико смрсканих возила је под рушевинама са мртвим људима унутра, а двије особе су извучене живе, саопштиле су спасилачке службе раније.

Агенција Анса јавља да званичници сумњају да је недовољна стабилност конструкције узрок урушавања, пренио је претходно АП.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана