Filmska pljačka, ukrali 123 kg zlata i dva mil. $

Tanjug
Filmska pljačka, ukrali 123 kg zlata i dva mil. $

Lopovi su na pisti aerodroma peruanskog grada Huliaka u oružanoj pljački iz tri oklopna vozila ukrali 123 kilograma zlata i više od dva miliona dolara u novcu.

Dvanaestak pljačkasa su tokom bijega s mjesta krađe, koja se dogodila u petak uveče, pucali iz vatrenog oružja i bacali suzavac, ali su šestorica osumnjičenih ipak uhvaćena.

Kod njih je nađeno 30 kg zlata i izvjesna količina peruanskih sola, u vrijednosti 300.000 dolara, prenosi AFP.

Lopovi su se u dva automobila dovezli na pistu i ukrali zlato i novac (četiri miliona sola u vrednosti 1,2 miliona dolara i još milion dolara) iz oklopnih vozila iz kojih su trebalo da budu utovoreni u avion za Limu.

Po riječima generalnog direktora peruanske policije Visentea Romera, lopovi su bili izuzetno dobro organizovani i planirali su da sa plijenom pobegnu u susjednu Boliviju, čiji je državjlanin jedan od njih.

Uhapšenoj šestorci prijeti doživotna kazna zatvora.

Peru je u posljednje vrijeme izložen nezabilježenom talasu nasilja. Zločini u kojima učestvuju iznajmljene ubice i iznude su postali svakodnevna pojava.

U jednom istraživanju javnog mnjenja iz jula se pokazalo da se čak 76 odsto Peruanaca zbog rastućeg krminala ne osjeća sigurno u svojoj zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana