Facebook увео „индкатор повјерења“ у борби против лажних вијести

Агенције
Facebook увео „индкатор повјерења“ у борби против лажних вијести

Од како је, прошле године, избила „криза“ лажних вијести, Facebook је најавио више иницијатива како би промовисао аутентично ауторско новинарство. Та компанија је управо повукла посљедњи потез у том правцу.

Facebook је увео „индкатор повјерења“, односно „trust indicator“, иконицу на коју можете да кликнете како бисте сазнали више о аутору или издавачу који је објавио чланак подијељан на тој друштвеној мрежи.


„Индкатори повjерења“, које ће корисници моћи да виде „прикачене“ за текстове подијељене на Facebookу, пружаће информације о издавачкој политици, етичком ставу, провјерености информација, исправкама у текстовима, као и власничкој структури издавача, преноси The Verge.

Facebook је „индкатор повjерења“, за сада, почео да примjeњује у сарадњи са мањим бројем издавача, али свакако планира да, током времена, њихов број прошири.

„Вjерујемо да приступ информацијама које нуде шири контекст о садржају које је подијељен, омогућава корисницима да боље врхеднују чланак издавача или аутора коме вхерују, и да буду сигурни да је сама прича довољно вхеродостојна“, наводи се у саопштењу Facebookа

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана