ФИФА позвала заробљене тајландске дјечаке на Свјетско првенство

Агенције
ФИФА позвала заробљене тајландске дјечаке на Свјетско првенство

Женева - Предсједник Свјетске фудбалске федерације (ФИФА) Ђани Инфантино позао је дјечаке блокиране у пећини у Тајланду да буду гости на финалу Свјетског првенства у Русији.

Инфантино је рекао да се нада да ће чланови тима, који су остали у пећини са својим фудбалским тернером прије двије седмице, бити спасени на вријеме да би могли да гледају финале у Москви 15. јула.

“Ако се они, чему се сви надамо, споје са својим породицама у наредним данима и ако им здравље допусти да путују, ФИФА би их са задовољством позвала да присуствују финалу Свјетског првенства 2018. године као наши гости”, написао је Инфантино у писму Фудбалском савезу Тајланда.

Млади фудбалери из Тајланда, узраста од 11 до 16 година, заглављени су у мрачној пећини у чије су истраживање кренули са својим 25-годишњим тренером послије тренинга 23. јуна.

Дјечаци су и даље блокирани, иако су до њих стигли професионални рониоци.

Подршку је упутила фудбалска репрезентација Јапана, која је објавила видео снимак на “Твитеру” са поруком: “Држите се!”.

Бразилска фудбалска легенда Роналдо изјавио је да је ово што се дешава дјечацима “ужасно”, а одбрамбени играч енглеске репрезентације Џон Соунс рекао је да је разговарао о овоме са саиграчима и да се сви надају да ће дјечаци и тренер изаћи из пећине живи и здрави.

Тренер “Ливерпула” Јирген Клоп поручио је дјечацима да “буду снажни и да знају да су сви уз њих”.

Фудбалски савез Хрватске саопштио је да је задивљен храброшћу, снагом и мирноћом коју чланови тима показују са својим тренером у тако тешким околностима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана