Evropa kuva na plis 40

Agencije
Evropa kuva na plis 40

London je bukvalno "ključao" na 34 stepena, što je uticalo na povećanje broja hitnih intervencija. U cijeloj zemlji je bio blokiran željeznički saobraćaj, s obzirom na to da su neke linije obustavljene zbog opravdanog straha od savijanja metalnih šina na visokim temperaturama.

I u drugim evropskim zemljama – Francuskoj, Španiji, Italiji, Portugalu, Švajcarskoj – bila je slična situacija. Ekstremno visoke temperature dovele su do raznih oštećenja, pa je na zapadu Francuske više od 600.000 domova ostalo bez struje.

Temperatura u Parizu kreće se oko 39 stepeni, a na jugu zemlje mogla bi da naraste čak do 42. I u Francuskoj je bilo velikih problema u željezničkom saobraćaju.

Gradske vlasti u Parizu ponudile su besplatno parkiranje, ograničile brzinu kretanja vozila i pozvale ljude da koriste javni prevoz, u cilju rješavanja aktuelnog problema.

U Kordobi u Španiji je izmjeren temperaturni rekord, od čak 44 stepena Celzijusovih. Vlada je upozorila stanovništvo na pojačan oprez, posebno starije ljude kao i one s hroničnim bolestima, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana