Ердоан: Запад глуми пријатеља муслимана, а жели нам смрт

Агенције
Ердоан: Запад глуми пријатеља муслимана, а жели нам смрт

Истанбул - Муслиманске земље су способне да саме ријеше своје проблеме, а иако изгледа да нам нуди помоћ, Запад заправо извлачи корист из конфликата на Блиском истоку, изјавио је данас турски предсједник Реџеп Тајип Ердоан.

"Отворено ћу то рећи, странци воле нафту, злато, дијаманте и јефтину радну снагу исламског свијета. Они воле конфликте, борбе и свађе на Блиском истоку. Верујте ми, они нас не воле", рекао је Ердоан, а пренио сајт РТ.

"Они изгледају као пријатељи, али нам желе смрт и воле да виде како наша дјеца умиру", истакао је турски предсједник данас током говора у Истанбулу.

Ердоган је позвао исламске земље да се уједине како би ријешиле "највећу хуманитарну и политичку кризу у својој историји".

"Једини услови да превладамо кризу исламског свијета су јединство, солидарност и уједињење. Вјерујте ми, можемо да ријешимо сваки проблем све док смо уједињени", рекао је предсједник Турске, додајући да не треба рачунати на помоћ од Запада.

Односи између Турске и САД су у последње вријеме затегнути по питању америчке интервенције против џихадиста из Исламске групе. Вашингтон инсистира да Анкара узме активније учешће у тој борби, што турске власти не желе, док истовремено од америчких власти траже подршку у свргавању сиријског предсједника Башара Асада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана