Експлозија у Ливерпулу, евакуација у Манчестеру

Агенције
Експлозија у Ливерпулу, евакуација у Манчестеру

Манчестер - Зграда Универзитета у Манчестеру евакуисана је данас због потенцијално експлозивне хемикалије, само неколико сати након што се на Универзитету у Ливерпулу догодила експлозија у хемијској лабораторији у којој је повријеђен један академски истраживач, саопштила је полиција, истичући да ова два догађаја нису повезана.

Полиција је у Манчестеру из предострожности евакуисала зграду Универзитета и околне зграде, након што је око поднева пријављено да је у тој установи дошло до кристализације извјесне количине ацетон пероксида, што је ту хемикалију учинило експлозивном, пренио је BBC.

Полиција је изнијела увјерење да кристализација експлозивне хемикалије није резултат нечије зле намјере.

Возачима је саветовано да заобиђу тај дио града, а околне улице су затворене док је процјена опасности ситуације у току.

Портпарол манчестерске полиције је рекао да евакуација није повезана са експлозијом хемикалија у лабораторији Универзитета у Ливерпулу, која се догодила раније данас.

Јутрос око девет сати у зграду Универзитета у Ливерпулу позвани су ватрогасци, полицајци и хитна помоћ, након што је у универзитетској хемијској лабораторији избила екплозија, од које су попуцала стакла на неколико прозора.

Портпарол ватрогасне бригаде је рекао да је у експлозији повријеђен истраживач на постдокторским студијама и да му је пружена прва помоћ, након чега је пребачен у болницу.

Портпарол Универзитета у Ливерпулу је рекао да је покренута истрага како би се утврдио узрок експлозије, наводи Би-Би-Си.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана