Džonson: Putin kao Hitler 1936 Zaharova: Zastrašujuće

Glas Srpske
Džonson: Putin kao Hitler 1936 Zaharova: Zastrašujuće

Moskva - Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonston rekao je mu je mučno pomisliti kako ruski lider Vladimir Putin likuje zbog Svjetskog prvenstva u fudbalu.

Džonson je na sjednici odbora za spoljne poslove Britanskog parlamenta rekao da je saglasan s laburističkim poslanikom koji je povezao Svjetsko prvenstvo sa Hitlerovom upotrebom Olimpijskih igara 1936. kao propagande za nacistički režim, prenio je Asošijeted pres.

"Mislim da je poređenje sa 1936. sasvim ispravno. Mislim da je mučan prizor, iskreno, zamisao kako Putin likuje na ovom sportskom događaju", rekao je Džonson.

Velika Britanija zbog trovanja bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke neće poslati članove kraljevske porodice i Vlade na prvenstvo, mada će engleska reprezentacija učestvovati.

Džonson je rekao da britanska Vlada ne podstiče naviječe da ne idu na prvenstvo, ali je dodao da je zabrinuta za njihovu bezbjednost.

On je dodao da je zvaničnik u ambasadi u Moskvi nadležan za bezbjednost navijača među 23 diplomate koje je Rusija protjerala kao uzvratnu mjeru na proterivanje ruskih diplomata iz Londona.

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da je zastrašujuće što Boris Džonson predstavlja nuklearnu silu.

“Bilo kakvo poređenje naše zemlje, koja je izgubila milione života boreći se protiv nacista, koja se protiv neprijatelja borila na sopstvenoj teritoriji, a potom oslobodila Evropu i nacističku Njemačku je apsolutno neprihvatljivo“, napisala je ona na Fejsbuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana