Dvojac iz Srbije u Beču ukrao 11 skupih automobila

Dvojac iz Srbije u Beču ukrao 11 skupih automobila 20.11.2017 20:37 | blic.rs

Beč - Dvojac iz Srbije ukrao je u Austriji 11 automobila vrednih 320.000 evra pomoću visokotehnološkog softvera, saznaje "Blic".

Austrijska policija uhapsila je dvojicu državljana Srbije, rodom iz Požarevca i Petrovca na Mlavi, zbog sumnje da su u Austriji krali vozila koja su kasnije prodavali u Srbiji.

Kako "Blic" saznaje, ova dvojka počela je da krade automobile u Beču početkom maja. Meta su im bili automobili parkirani uglavnom po podzemnim garažama.

Austrijska policija istragom je došla do saznanja da su srpski državljani iz Austrije ukrali 11 automobila, vrednih 320.000 evra.

Riječ je, saznajemo, o šest automobila "mazda 5" i dva "forda mondeo". Ukradeni su i po jedan "ford kuga", "BMW 225XE" i "tojota RAV 4". Srpski državljani koji se nalaze u austrijskom zatvoru automobile su krali pomoću visokotehnološkog softvera, kojim su uspijevali da bez ikakvih oštećenja otvore vrata kola, ukradu ih i prevezu Srbiju, gdje su ih prodavali.

Austrijska policija pratila je dvojicu naših državljana i uhapsila ih kada su u jednoj podzemnoj garaži ukrali automobil

Specijalno odjeljenje austrijske policije "Soko"

Reagovalo je specijalno odjeljenje austrijske policije "SoKo Burgenland" koje je lociralo državljanina Srbije, starog 58 godina, za koga se sumnjalo da je kradena kola preko Mađarske i Rumunije prebacivao i prodavao po Srbiji.

Kada je on ponovo ušao u Austriju, policija je počela da ga prati. Policajci iz odjeljenja "SoKo burgenland" locirali su tokom praćenja i njegovog pomagača, Srbina starog 42 godine. Ubrzo je provaljena kompletna šema krađe vozila, koju su napravili Požarevljanin i meštanin Petrovca na Mlavi.

Postavljena im je zasjeda, a srpski državljani su uhapšeni kada su iz jedne podzemne garaže u Beču ukrali vozilo. Na izlazu iz garaže, zaustavila ih je i uhapsila austrijska policija.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica