Dvojac iz BiH navodio Ukrajinku na prostituciju u Austriji i Njemačkoj

nezavisne.com
Dvojac iz BiH navodio Ukrajinku na prostituciju u Austriji i Njemačkoj

Edibu Tanji (54) iz Goražda putem deviznih transakcija iz inostranstva je uplaćivan dio novca stečen prostitucijom. Navodi se to u optužnici protiv njega i Almira Hadžiahmetovića (37) zvanog Garo, u predmetu "Pismo", koju je podiglo Tužilaštvo BiH, te je proslijedilo Sudu BiH na potvrđivanje.

Optuženima se na teret stavlja da su tokom 2016. godine za državljanku Ukrajine, kojoj je Tanjo omogućio boravak u BiH, organizovali pružanje seksualnih usluga za pare, i to na području Austrije i Njemačke.

"Drugooptuženi je pomagao u organizovanju oglašavanja i uspostavljanja kontakata putem interneta", piše u optužnici.
Još se navodi da je Tanjo, nakon odlaska u Ukrajinu, vrbovao još jednu državljanku Ukrajine za pružanje seksualnih usluga za novac na području Njemačke.

"Nju je uputio u Njemačku, gdje je za nju organizovao prihvat i smještaj radi pružanja seksualnih usluga uz pomoć drugooptuženog", stoji u optužnici Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva BiH naglašavaju da je u predmetu "Pismo" ostvarena značajna međunarodna saradnja s agencijama u Austriji i Njemačkoj u borbi protiv zloupotrebe teškog položaja žrtava, te njihovog iskorištavanja za pružanje seksualnih usluga u inostranstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana