Dvadesetpetogodišnji državljanin BiH opljačkao banku u Austriji

nezavisne.com
Dvadesetpetogodišnji državljanin BiH opljačkao banku u Austriji

Kronstorf - Dvadesetpetogodišnji državljanin BiH, nastanjen u Austriji, maskiran i naoružan teleskopskom palicom, opljačkao je poslovnicu Rajfaisen banke u Kronstorfu, ali je plijen uspio zadržati svega četiri sata, pošto je nakon bjekstva pronađen i uhapšen.

Palicu je uperio u radnicu na šalteru poslovnice, a zatim je spustio ruksak na pult i  bankarku natjerao da ga napuni parama. Kada ih je dobio, pobjegao je, ali je policija ubrzo dobila dojavu da se napadač krije u svom stanu u okrugu Lic-Land.

Angažovana je "Kobra", specijalna jedinica austrijske policije, koja je već nepuna četiri sata nakon razbojništva osumnjičenom stavila lisice na ruke.

U stanu dvadesetpetogodišnjaka, čije ime nije saopšteno, pronađen je plijen, ali i teleskopska palica kojom je izveo pljačku.

Kao motiv za pljačku banke bh. državljanin je naveo svoju lošu finansijsku situaciju. Osumnjičeni je već odranije poznat policiji, ali nikada zbog pljačke.

Tokom razbojništva niko nije povrijeđen, a u poslovnici koja je napadnuta nije bilo klijenata, već samo troje radnika, uključujući i jednog rukovodioca. Slijedi saslušanje svjedoka i prikupljanje dokaza.

Iz policije ne iznose mnogo informacija. Identitet osumnjičenog nije saopšten.

Saša Baumgartner, portparol policije Lin-Landa, kaže da je istraga u rukama kriminalističke policije. Policija vještači i snimke sa kamera video-nadzora.

"Napanuta radnica je u šoku", ističe Baumgartner, dodajući da, po statistici, pljačke banaka bivaju relativno često rasvijetljene.

Prije godinu dana, 28. februara 2017. godine, u Kronstorfu je opljačkana još jedna banka. Ali, ove pljačke, po svemu sudeći, nisu povezane.

"Manje je vjerovatno da ćemo imati vezu", rekli su iz policije, ne mogavši da daju više detalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana