Двадесетпетогодишњи држављанин БиХ опљачкао банку у Аустрији

nezavisne.com
Двадесетпетогодишњи држављанин БиХ опљачкао банку у Аустрији

Кронсторф - Двадесетпетогодишњи држављанин БиХ, настањен у Аустрији, маскиран и наоружан телескопском палицом, опљачкао је пословницу Рајфаисен банке у Кронсторфу, али је плијен успио задржати свега четири сата, пошто је након бјекства пронађен и ухапшен.

Палицу је уперио у радницу на шалтеру пословнице, а затим је спустио руксак на пулт и  банкарку натјерао да га напуни парама. Када их је добио, побјегао је, али је полиција убрзо добила дојаву да се нападач крије у свом стану у округу Лиц-Ланд.

Ангажована је "Кобра", специјална јединица аустријске полиције, која је већ непуна четири сата након разбојништва осумњиченом ставила лисице на руке.

У стану двадесетпетогодишњака, чије име није саопштено, пронађен је плијен, али и телескопска палица којом је извео пљачку.

Као мотив за пљачку банке бх. држављанин је навео своју лошу финансијску ситуацију. Осумњичени је већ одраније познат полицији, али никада због пљачке.

Током разбојништва нико није повријеђен, а у пословници која је нападнута није било клијената, већ само троје радника, укључујући и једног руководиоца. Слиједи саслушање свједока и прикупљање доказа.

Из полиције не износе много информација. Идентитет осумњиченог није саопштен.

Саша Баумгартнер, портпарол полиције Лин-Ланда, каже да је истрага у рукама криминалистичке полиције. Полиција вјештачи и снимке са камера видео-надзора.

"Напанута радница је у шоку", истиче Баумгартнер, додајући да, по статистици, пљачке банака бивају релативно често расвијетљене.

Прије годину дана, 28. фебруара 2017. године, у Кронсторфу је опљачкана још једна банка. Али, ове пљачке, по свему судећи, нису повезане.

"Мање је вјероватно да ћемо имати везу", рекли су из полиције, не могавши да дају више детаља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана