Држављанин БиХ у Шпанију возио арсенал војног оружја

В. К.
Држављанин БиХ у Шпанију возио арсенал војног оружја

Горица - Држављанин БиХ ухапшен је у Италији након што је у аутомобилу којим је управљао откривено војно оружје за које се сумња да је могло бити искоришћено за извођење терористичких напада.

Италијански карабињери су у близини границе Италије и Словеније, у возилу којим је управљао држављанин БиХ (52) чије име није саопштено, открили већу количину војног оружја које је, наводно, требало бити испоручено у Шпанији.

Сумњиво возило швајцарских регистарских ознака је заустављено неколико километара од граничног прелаза Сант Андреа. Возач је давао нелогичне и непотпуне одговоре, што је навело полицајце да претресу возило, да би затим нашли два полуаутоматска пиштоља у торби у гепеку. Потом је урађена темељнија претрага возила којом су испод задњег сједишта и у резервном точку пронађене аутоматске пушке чији су серијски бројеви били избрисани. Пронађена су и два аутоматска пиштоља "шкорпион", шест "калашњикова", "пумпарица" и "карабин" калибра 22. Пронађени су и оптички нишан, два пригушивача с обрисаним серијским бројевима, оквири и меци. Одузети су два мобилна телефона и рачун, издат у Љубљани, на чијој је позадини била нацртана рута којом је требало да се креће и дестинација за испоруку оружја. Наводно, то је требало да буде негдје у Барселони.

Током испитивања држављанин БиХ није желио да одговори откуд толико војног оружја у ауту ни да открије коме је било намијењено оружје, ни за шта је требало да се користи у Шпанији. Он је затим стављен у притвор на основу сумње за тероризам и илегалног кријумчарења оружја. Постоји могућност да је оружје намијењено криминалном миљеу у Барселони, али и да буде искоришћено за извођење терористичких напада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана