Држављанин БиХ провалио у сигурну кућу у Аустрији

radiosarajevo.ba
Држављанин БиХ провалио у сигурну кућу у Аустрији

Вилах - У суботу ујутро дешавала се права драма у “Сигурној кући” у аустријском Њолфсбергу. Мало иза 8 сати, у објекат у којем су смјештене жене и дјеца - жртве породичног насиља - покушао је упасти 28-годишњи држављанин БиХ.

Полиција претпоставља да је држављанин БиХ  желио ступити у контакт са својом породицом: 35-годишњом супругом и дјететом (обоје аустријски држављани) који су тамо пронашли уточиште.

Особље Сигурне куће зауставило је држављанина БиХ који је био под јаким утицајем алкохола, пренијела је полиција Корушке.

Међутим, то није зауставило 28-годишњака који живи у Вилаху. Босанац је потом покушао прећи преко четири метра високе ограде на имању Сигурне куће.

Чувари су позвали полицију, али долазак патроле није смирио насилника. Док је висио на огради мушкарац је разбијао фасаду, а пружио је физички отпор и “пријетио да ће побити” полицајце који су га физички савладали.

На крају су полицајци уз помоћ тзв. папреног спреја успјели ставити лисице на руке држављанина БиХ. Нико од полицајаца није повријеђен у инциденту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана