Državljani BiH osumnjičeni da su opljačkali bivšu italijansku političarku

nezavisne.com
Državljani BiH osumnjičeni da su opljačkali bivšu italijansku političarku

PESKARA - Državljani Bosne i Hercegovine Satomi Hadžović (23), njegov vršnjaki Ramo Mujkić i tridesetjednogodišnji Ševko Ramović uhapšeni su u Italiji, zbog sumnje da su uz prijetnju šrafcigerom opljačkali bivšu kandidatkinju za gradonačelnika Peskare Luciu Kantu i njenog sina.

Četvorica pljačkaša početkom februara upala su u kuću Kante, inače ugledne građanke i dugogodišnje direktorice tamošnjeg instituta "Pitagora".

Prema pisanjima italijanskih medija, pretukli su njenog sina i uz prijetnju šrafcigerom natjerali da otvori sef iz kojeg su ukrali 10.000 evra u gotovini, antikvitete, satove, te vrijedan nakit, a potom pobjegli.

Hadžović i Mujkić su uhapšeni ubrzo nakon pljačke, koja se dogodila početkom februara, dok je Ramović slobode lišen prije par dana.

Italijanska policija i dalje traga za četvrtim pljačkašem, a sumnja se da je napustio zemlju, ili da to pokušava.

Policija je prilikom hapšenja prva dva lopova pronašla i oduzela veću količinu novca i nakita, kao i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu s ovom pljačkom.

Inače, Lucia Kanta je ugledna građanka Peskare. Četrdeset godina upravljala je institutom "Pitagora", a u 90-im godinama prošlog vijeka bila je jedan od kandidata za gradonačelnika. Njen sin je lokalni biznismen, te se pretpostavlja da su tako osumnjičeni odabrali žrtvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana