Држављани БиХ осумњичени да су опљачкали бившу италијанску политичарку

nezavisne.com
Држављани БиХ осумњичени да су опљачкали бившу италијанску политичарку

ПЕСКАРА - Држављани Босне и Херцеговине Сатоми Хаџовић (23), његов вршњаки Рамо Мујкић и тридесетједногодишњи Шевко Рамовић ухапшени су у Италији, због сумње да су уз пријетњу шрафцигером опљачкали бившу кандидаткињу за градоначелника Пескаре Луциу Канту и њеног сина.

Четворица пљачкаша почетком фебруара упала су у кућу Канте, иначе угледне грађанке и дугогодишње директорице тамошњег института "Питагора".

Према писањима италијанских медија, претукли су њеног сина и уз пријетњу шрафцигером натјерали да отвори сеф из којег су украли 10.000 евра у готовини, антиквитете, сатове, те вриједан накит, а потом побјегли.

Хаџовић и Мујкић су ухапшени убрзо након пљачке, која се догодила почетком фебруара, док је Рамовић слободе лишен прије пар дана.

Италијанска полиција и даље трага за четвртим пљачкашем, а сумња се да је напустио земљу, или да то покушава.

Полиција је приликом хапшења прва два лопова пронашла и одузела већу количину новца и накита, као и друге предмете који се могу довести у везу с овом пљачком.

Иначе, Луциа Канта је угледна грађанка Пескаре. Четрдесет година управљала је институтом "Питагора", а у 90-им годинама прошлог вијека била је један од кандидата за градоначелника. Њен син је локални бизнисмен, те се претпоставља да су тако осумњичени одабрали жртву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана