Đavolji advokati nepobjedivi na sudu

Agencija
Đavolji advokati nepobjedivi na sudu

Njujork - "Đavolji advokati" postaju najveće zvijezde SAD koje uspješno brane bogate silovatelje, finansijske prestupnike i ubice, za šta dobijaju milionske honorare. Najpoznatiji "đavolji advokat" je Benjamin Brafman, branilac holivudskog producenta Harvija Vajnštajna, kojeg mnoge žene tuže za silovanje i seksualno uznemiravanje.

Brafman naplaćuje svoje usluge 500 dolara po satu i uglavnom je uspješan.

Tako je oslobodio poznatog repera P Didija (Šon Kombs), nakon što je optužen za ilegalno posjedovanje oružja i pokušaj podmićivanja.

Iako je više od stotinu svjedoka iz noćnog kluba vidjelo da su P Didi i njegova pratnja potegli oružje - Brafman je izvojevao pobjedu na sudu.

"Đavolji advokat" spasio je robije i bivšeg direktora MMF-a Dominika Štros-Kana, optuženog za silovanja.

Izopšteni Harvi Vajnštajn polaže svoje nade u sudnici nepobjedivog Brafmana, koji je već počeo da prikuplja sve intimne podatke o osobama koje optužuju holivudskog producenta za silovanja.

- Svi po Ustavu imaju pravo na najbolju moguću odbranu - odgovorio je Brafman na pitanje novinara "kako spava noću".

Jedan od uspješnih "đavoljih advokata" je i Brajan Dž. Fridman, koji zastupa glumca Kevina Spejsija, još jednog optuženog za seksualne delikte, kome je karijera skoro uništena.

Fridmana nazivaju i advokatom industrije zabave. Navodno, samo Fridman i Spejsijeva najuža porodica znaju gdje se nakon liječenja sakrio glumac, kojeg su za seksualna nedjela optužile desetine muškaraca. Fridmana u kuloarima nazivaju "morskim psom sa licem djeteta" i opisuju ga kao zabavnog i pristupačnog muškarca koji u Holivudu poznaje sve, ali koji će na sudu "odgristi ruku".

Briljantni taktičar

Među "đavolje advokate" spada i zvijezda "gospodskog kriminala" Elkan Abramovič, advokat čuvenog glumca i režisera Vudija Alena. On pokušava da promijeni javno mnjenje i dokaže da je navode režiserove kćeri Dilan Farou o seksualnom zlostavljanju, zapravo, instruisala glumica Mija Farou. Abramoviča američki mediji opisuju kao "briljantnog taktičara".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana