Дивље свиње убиле тројицу исламиста

nezavisne.com
Дивље свиње убиле тројицу исламиста

Киркук - Тројица припадника терористичке организације "Исламска држава" погинула су када су их напале дивље свиње на једној фарми у близини града Киркука.

Како "Интепендент" преноси, исламисти су покушали да убију животиње, али су само наљутили вепрове који су насрнули на њих, при чему су тројица терориста изгубила живот.

Неименовани извор рекао је за "Iraqi News " да су се припадници "Исламске државе" осветили касније дивљим свињама, али није наводио детаље.

Такође није детаљно прецизирано како се цијели догађај одиграо.

"Исламска држава" под контролом држи подручје Киркука од 2014. године, а медији јављају да су од тада из града избјегле хиљаде цивила.

У посљедњих шест мјесеци Ирачке снаге су успјеле да од терориста ослободе већи дио Мосула, за који се вјерује да је посљедње упориште "Исламске државе" у Ираку.

Међутим, страхује се да су екстремисти прегруписали своје снаге у другим подручјима, а једно од њих је област око Киркука.

Локалне владине снаге константно траже помоћ од државе како би се овај регио ослободио, али су ресурси знатно истрошени у ослобађању Мосула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана