Детаљи трагедије у селу Барич код Голупца: Побио цијелу породицу, па се убио испред цркве

Агенције
Детаљи трагедије у селу Барич код Голупца: Побио цијелу породицу, па се убио испред цркве

Пожаревац - Пензионер Божидар Д. (77) јуче је у селу Барич убио из пиштоља супругу Раду, сина Мирослава и шурјака Павла, а ранио снаху Горицу, послије чега је извршио самоубиство.

Убиствима су, како су испричале комшије, претходиле пријетње и сукоб унутар породице због имовине. Комшије и рођаци наводе да имовински проблеми у породици трају веома дуго, да је Божидар Д. и раније пријетио, али да нико није мислио да ће стварно урадити то што је урадио.

Мјештани су рекли и да је ријеч о породици која је "добростојећа", да су Божидар и његова супруга радили у Аустрији и имали њене пензије, као и да им ништа није недостајало. Како се наводи, у породици у којој се злочин догодио дуго се водила имовинска расправа. Имали су двије велике куће, а Божидар је од супруге тражио да препише дио имања. Према незваничним информацијама, он је хтио да се разведе и желио је да сва имовина буде на његово име.

Породична свађа због имања трајала је више од годину, а кулминирала је након што су се отац и син у недјељу увече поново посвађали због сеоске утакмице.

Злочин се догодио око пола осам ујутро када су ђаци кретали у школу. Све се догодило на улици, а мјештани наводе да је Божидар свјесно ишао и убијао оне које је намјерио. Нико није рањен од пролазника.

Прво је убио шурјака, па сина, а затим је ранио снаху, која је успјела да побјегне код комшије. Она је пребачена у болницу у Пожаревцу и како се наводи, не смију још да јој кажу шта се догодило. Божидар је потом убио своју супругу, да би затим у порти цркве извршио самоубиство.

Са пушком у рукама, на улици је срео свог брата од ујака Раду и рекао му: "Све сам их побио, али курва ми је утекла. Идем да се убијем" и кренуо ка дворишту цркве. Неколико тренутака касније зачуо се посљедњи хитац који је испалио себи у главу. Раде каже да је у том тренутку помислио да ће брат пуцати и на њега.

- Мислио сам да ће убити и мене, али он је рекао да иде да убије себе - узнемирено је испричао Раде.

Начелник Полицијске управе Пожаревац Срђан Лазић је потврдио да је вишеструком убиству претходила свађа оца и сина, а злочин је почињен пиштољем за који је Б. Д. имао уредну дозволу за држање од 1998. године.

- У овој породици до сада није било пријаве било каквог насиља. Реч је о угледној породици солидног имовинског стања, тако да ништа није указивало на то да би могло доћи до оваког злочина - каже Лазић.

Он је навео и да је Божидар након троструког убиства извршио самоубиство пуцајући себи у главу у порти цркве.

Свештеник цркве поред које је Божидар извршио самоубиство каже да није могао ни да наслути да је то могло да се догоди, као и да у том тренутку није био у цркви.

Барич се налази на пола сата од Голупца, има око 200 кућа. Сви мјештани се и те како познају, већина је у неком родбинском односу.

Вишеструка убиства

Прије десетак година у селу Барич код Голупца унук је заклао бабу, издржао казну затвора, вратио се у село, гдје је извршио самоубиство. У јулу прошле године у Житишту је убијено пет особа, а у Србији су се и претходних година догађала вишеструка убиства, прије свега због нарушених породичних односа. У априлу 2013. године у селу Велика Иванча Љубиша Богдановић (60) побио је 13 људи, а потом извршио самоубиство.

 (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана