Десет мртвих у судару два путничка воза у Њемачкој

Танјуг
Десет мртвих у судару два путничка воза у Њемачкој

Берлин - Најмање 10 особа је погинуло, за једном се још увијек трага, док је на десетине повређено у судару два путничка воза, данас, у њемачком граду Бад Ајблингу у Баварској, саопштила је полиција.

У саопштењу полиције се наводи да је 10 људи изгубило живот, док је 18 тешко повређено, а 63 лакше, пренио је АФП.


Међу погинулима су два возача и два кондуктера, јавили су локални медији.

Портапрол полиције Штефан Зонтаг изјавио је раније да је у несрећи око људи 150 повређено, од којих је 50 задобило озбиљније повреде.

Њемачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је да је запрепашћена вешћу о тешкој жељезничкој несрећи у Бад Ајблингу на југу Њемачке.

Меркелова је саопштила да посебно саосјећа са породицама људи који су изгубили животе, као и да је у мислима са великим бројем повређених, који се боре са посљедицама несреће.

"Желим им брзи и потпуни опоравак", наводи се у саопштењу Меркелове.

Она је захвалила спасилачким службама "на њиховом неуморном раду под тешким околностима" и истакла да је увјерена да ће надлежне власти "предузети крајње напоре да разјасне како је таква несрећа могла да се догоди".

Њемачке власти истражују како је дошло до судара два путничка воза опремљена са системима за аутоматско кочење који треба да спрече овакве несреће.

Спасиоци још трагају за једном особом у олупини воза у шумској области близу Бад Ајблинга, бањског града око 60 километара југоисточно од Минхена, иако у полицији кажу да су мале наде да има преживјелих.

Један од возова ударио је у други, пресјекавши га постранце, а плави, жути и сребрни метални дијелови разбацани су дуж мјеста несреће близу једне ријеке у Баварској.

Од силине судара, један од возова искочио је из шина, пренио је Ројтерс.

Портпарол полиције Јирген Талмајер изјавио је да су се возови сударили између локалних жељезничких станица Холцкирхем и Розенхајм.

Несрећа се догоила у 07.00 сати по локалном времену, а на мјесто несреће послата су кола хитне помоћи и осам медицинских хеликоптера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана