Deportacija iz SAD čeka na dokumentaciju iz BiH

G. M.
Deportacija iz SAD čeka na dokumentaciju iz BiH

Njujork - Nakon što vlastima SAD bude dostupna dokumentacija iz BiH biće poznato koliko će osoba od oko 600 državljana BiH biti deportovano zbog povezanosti sa zločinima počinjenim tokom rata u BiH.

Imigraciona služba u SAD već je najavila da će deportovati 150 državljana BiH koji žive u SAD za koje se vjeruje da su počinili ratne zločine. Identifikovano je najmanje 300 imigranata za koje vjeruju da su prikrili učešće u ratnim zločinima. Mnogi od osumnjičenih su u BiH bili vojnici, a među njima su fudbalski trener iz Virdžinije i četiri radnika kockarnice u Las Vegasu. Neki od osumnjičenih sada su američki državljani.

Portparol Američke agencije za imigraciju i carinu rekla je da po zakonu ne može otkriti identitet četvorice muškaraca iz Las Vegasa sve dok ne budu zvanično optuženi za zločin. Dodala je da joj nije poznat njihov trenutni status.

Federalni apelacioni sud u Ričmondu odlučio je prije nekoliko dana da nekadašnji čuvar u logoru "Rabić" kod Dervente Almaz Nezirović može biti izručen u BiH. On živi u Virdžiniji, a optužen je da je mučio Srbe u tom logoru 1992. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana