Dejli mejl: Srbin odgovoran za smrt Britanca na Zakintosu

Agencije
Dejli mejl: Srbin odgovoran za smrt Britanca na Zakintosu

Banjaluka - Britanski mediji se bave slučajem smrti Danija Kelija na grčkom ostrvu Zakintos, koji se udavio u pokušaju da pobjegne od napada srpskog državljanina.

Kako se navodi, Nikola Miščević, koji je u avgustu prošle godine radio kao pripadnik obezbjeđenja, jurio je i gađao kamenjem 23-godišnjeg Britanca.

On je potom priveden, ali mu je bilo dozvoljeno da napusti Zakintos četiri dana po incidentu, pošto policija nije našla “vezu između događaja i srpskog državljanina“.

Prijatelj stradalog Britanca Martin Spenser je snimio cio incident, Miščevićev napad kamenjem na Kelija i njegov pokušaj da pobjegne “morskim putem“.

Spenser je naveo da je uzviknuo u pravcu Miščevića, rekao mu da ga snima, misleći da će ga tako odvratiti od napada, ali ga je on onda, kako kaže, udario u glavu i oteo mobilni telefon.

Kako navodi Dejli mejl, srpski državljanin je uhapšen, optužen i osuđen za pljačku Spensera, međutim istražitelji nisu uspjeli da nađu vezu između tog događaja i smrti Kelija.

Spenser je opisao šta se dogodilo sporne večeri. Zajedno sa Kelijem je došao na žurku, ali su se ubrzo razdvojili i tek poslije nekoliko sati prijatelj ga je našao i rekao mu da moraju hitno da odu.

U dogovoreno vrijeme je Spenser bio na mjestu gdje je trebalo da se nađu, ali je onda vidio Kelija kako po keju bježi, dok ga Miščević juri.

“Trčao je punom brzinom i uletio u more. MIščević je stao na obalu i krenuo da baca kamenje ka Daniju, koji je plivao dalje. Bio je agresivan, vikao je na njega. Čuo sam Danija kako viče da ništa nije uradio. Otišao sam u policiju i prijavio događaj“, naveo je Spenser.

Potom je, kako kaže, pozitivno identifikovao Miščevića kao osobu koja ga je napala i otela mu mobilni telefon, a srpski državljanin je potom u osustvu osuđen na sedam mjeseci, uslovno tri godine, međutim, kako piše Dejli mejl, on se već vratio u Srbiju i nikada nije odgovarao za napad na Kelija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana