Danska deportuje gangstersku porodicu Levaković u Hrvatsku

Jutarnji.hr
Danska deportuje gangstersku porodicu Levaković u Hrvatsku

Četvorica članova klana Levaković, najkriminalnije porodice u Danskoj, među kojima i dvadesetčetvorogodišnji Alpaćino Petrović, čekaju deportovanje u Hrvatsku.

Naime, tamošnji mediji pišu kako bi glava porodice, Džimi Levaković, napokon mogao biti deportovan iz Danske u Hrvatsku, čiji je državljanin nakon što sud izrekne presudu za korišćenje oružja i prijetnje smrću, zbog kojih je posljednji put završio u zatvoru. Sud bi mu, piše "Ekstra Bladet", mogao odrediti od šest do dvanaest godina zabrane ulaska u Dansku.

Džimi, koji sebe zove Bosom 007, a o njemu su u Danskoj snimani i dokumentraci, biće peti član klana od kog su se umorile danske vlasti i odlučili ih, sve redom, nakon što odsluže zatvorske kazne za počinjene zločine, deportovati u Hrvatsku.

Ostali članovi porodice su Jura Levaković (27), osuđen zbog pljačke banke, Stefan Levaković (52), u zatvoru zbog pljačke starijih građana u njihovim domovima, Đango Levaković (41), koji je učestvovao u pljački penzionera sa bratom Stefanom i Alpaćino Levaković (24), osuđen zbog šverca cigareta i krađa.

Klan Levaković danas u Danskoj broji 45 članova, koji su osuđeni zbog stotina kriminalnih djela, a danski mediji prenose kako im policija kuca na vrata svaki drugi dan. Džimi Levaković negira posljednje optužbe, da je prijetio pištoljem osobi s kojom se posvađao, govoreći da će mu pobiti porodicu.

Danska javnost čeka hoće li Levakovićeva kazna biti više od godinu dana zatvora, u slučaju čega bi se krenulo i u postupak deportovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana