Дачић са Лавровим о кризи у Украјини

Агенције
Дачић са Лавровим о кризи у Украјини

Београд - ОЕБС је спреман и решен да учини све, у оквиру свог мандата, да помогне имплементацију споразума из Минска за решење кризе у Украјини, изјавио је предсједавајући ОЕБС-у Ивица Дачић у телефонском разговору са шефом руске дипломатије Сергејем Лавровим.

У разговору је закључено да је Пакет мјера за имплементацију споразума из Минска, договорен 12. фебруара ове године, шанса коју не треба пропустити да би се дошло до мирног рјешења кризе у и око Украјине, због чега је неопходно да се све стране придржавају преузетих обавеза, саопштено је из Министарства спољних послова Србије на чијем челу је Дачић.

Предсједавајући ОЕБС-у Дачић, истакао је још једном спремност и ријешеност ОЕБС-а да учини све да, у оквиру свог мандата, помогне имплементацију споразума из Минска.

Дачић је додао да очекује да ће се у оквиру Трилатералне контакт групе наредне недјеље разговарати о корацима које је неопходно предузети да би се интензивирао политички процес за рјешавање кризе, као што је договорено на састанку министарске “тројке” ОЕБС-а 28. априла у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана