Dačić: Pevao sam Mekalisteru Ko to kaže, ko to laže

Srna
Dačić: Pevao sam Mekalisteru Ko to kaže, ko to laže

Beograd - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić govorio je u emsiji "Oko" na RTS i o svom pjevanju, a kako kaže, pjeva svima jer je onda teško da kažu nešto loše o Srbiji.

Upitan o tome da li je bilo prikladno da pjeva predsjedniku Turske, Dačić je rekao da svaku svoju večeru završava pjesmom "Tamo daleko".

"Ja sam pevao sa Šojguom na ruskom, (Dejvidu) Mekalisteru (izvjestiocu Evropskog parlamenta za Srbiju) sam pevao 'Ko to laže, ko to kaže Srbija je mala' i učio ga da igra kolo", dodao je Dačić.

Podsjećamo, srpski šef diplomatije Ivica Dačić pjevao je početkom oktobra turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu na turskom jeziku na svečanoj večeri organizovanoj u Erdoganovu čast.

Snimci Dačićevog pevanja Erdoganu objavljeni su na društvenim mrežama.

Na jednom snimku se može vidjeti kako Dačić u blizni stola za kojim su Erdogan i njegova supruga Emina, kao i srpski predsjednik Aleksandar Vučić sa svojom suprugom Tamarom, pjeva pjesmu "Osman Aga" na turskom jeziku.

Takođe, objavljen je i snimak na kojem se vidi kako Dačić na svečanoj večeri pjeva "svoju" Miljacku za koju mu je beogradski muftija Mustafa Jusufspahić dao bakšiš.

Ovo nije prvi put da Dačić uzima mikrofon i pjeva, isto je učinio i krajem avgusta na skupu u "srpskom" ljetovalištu u Paraliji gdje je imao čitav program. Tada je otpevjao desetak pjesama, a među njima i jednu grčku i jednu rusku.

Osim toga, Dačić je tokom svečane večere priređene za goste na inauguraciji predsjednika Aleksandra Vučića u junu ove godine pjevao "O sole mio“ pred bivšim ministrom spoljnih poslova Italije i savjetnikom predsjednika Srbije Frankom Fratinijem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana