Чуркин: Британци, вратите територије које сте анектирали!

Срна
Чуркин: Британци, вратите територије које сте анектирали!

Њујорк - Руски амбасадор у УН Виталиј Чуркин позвао је Британију да врати сва подручја која је, како је навео, анектирала, умјесто да другима држи лекције.

Претходно је стални представник Велике Британије у УН Метју Рајкрофт оптужио Русију за кризу у Украјини, која је, према његовим речима, почела догађајима на Криму.


Чуркин је одговорио да је све почело од државног удара у Украјини који је у, великој мјери, имао подршку из иностранства.

"Вратите ви Фокландска острва, вратите Гибралтар, вратите дио Кипра који сте анектирали, вратите архипелаг Чагас у Индијском океану, који сте претворили у велику војну базу.

Тада ће вам савјест, можда, бити мало чистија и моћи ћете да разговарате о другим стварима" - поручио је Чуркин Рајкрофту.

И нови амбасадор САД у УН Ники Хејли прозвала је Русију због Крима и поручила да санкције неће бити скинуте док Крим не буде понови у саттаву Украјине.

Чуркин је узвратио тако што је подсјетио на значај ријечи "народ" у Уставу САД.

"Не смије се заборавити да се у Уставу САД налазе дивне историјске речи: жМи, народж, а народ Крима сасвим јасно је изразио своју вољу на референдуму" - поручио је Чуркин.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана