Црногорац у Белгији напао бившу жену сјекиром па се убио отровом

Агенције
Црногорац у Белгији напао бившу жену сјекиром па се убио отровом

Месанси - Становници белгијског града Месанси преживјели су шок у сриједу поподне, када је држављанин Црне Горе Елвис Калач (37) изазвао инцидент који је у почетку личио на терористички напад.

Према наводима тамошњих медија, Калач је на улици напао бившу жену сјекиром. Током напада је показао да је опасан експлозивом, за који се касније испоставило да није био прави. Пред само хапшење, држављанин Црне Горе је попио отров, од којег је дан касније преминио у болници.

Како нијесу знали да је у питању Калачев напад на бившу супругу, грађани су због стравичног призора који су видјели пријавили полицији да је могуће да је у питању терористички напад, што је убрзо демантовано.

Инцидент који је направио Калач био је данима у центру пажње белгијских медија. Они су извјештавали да је држављанин Црне Горе у сриједу сијао панику у граду када је на улици напао бившу супругу, нанијевши јој тешку тјелесну повреду, али она срећом није животно угрожена.

Полиција је одмах евакуисала мјештане који живе у близини мјеста дешавања. Војска и полиција су изашле на лице мјеста и након преговора успјеле да „разоружају” Калача. Прије него што је ухапшен, Калач је попио отров, од којег је брзо изгубио свијест и превезен је у оближњу болницу.

Истражитељи су извршили претрес куће у којој је живио, како би провјерили да ли има екпслозивних направа. Ипак, испоставило се да је претрага била узалудна. Надлежно тужилаштво одмах је издало саопштење у којем је демантована било каква повезаност са терористичким нападом.

Калач је неколико година живио у Белгији са супругом. Утврђено је да је управо њихов развод повод за инцидент који је минуле сриједе узнемирио становнике белгијског града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана