Цирих тражи отказивање посјете Давутоглуа

Срна
Цирих тражи отказивање посјете Давутоглуа

Женева - Власти Цириха затражили су од швајцарске Владе да из безбједносних разлога откаже планирану посјету турског министра спољних послова Мевлута Чавупоглуа кантону након што је неколико градова у Њемачкој блокирало одржавање митинга.

"Послао сам писмо у Берн, шефу швајцарске дипломатије Дидије Буркхалтеру, у којем наводимо да желимо да предузму мјере како не би био одржан планирани митинг у Џириху, рекао је званичник из кантона Цирих Урс Гроб.


Чавушоглу је нешто раније отказао планирани митинг у Ротердаму, гдје је је требало да води кампању за референдум о измјени Устава Турске.

Холандска новинска агенција АНП пренијела је садржај писма који је послао градоначелник Ротердама Ахмед Абуталеб градском савјету, у којем се наводи да је власник локације на којем је био планиран митинг повукао дозволу за одржавање скупа.

Планови администрације турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана да води кампању за референдум међу великом дијаспором у Њемачкој и Холандији изазвали су негодовање у обје земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана