Cipras: Rusija ključna za uspostavljanje primirja u Siriji

Sputnjik
Cipras: Rusija ključna za uspostavljanje primirja u Siriji

Aina - Rusija igra ključnu ulogu kako bi se uspostavilo potpuno primirje i obustavila sva borbena dejstva protiv civila u Siriji, kako u diplomatskom, tako i u vojnom smislu, izjavio je premijer Grčke Aleksis Cipras.

On je rekao da je to od izuzetne važnosti za Grčku, s obzirom da njegova zemlja ima velike probleme zbog ogromnog broja izbjeglica iz Sirije koje su izbjegle zbog tamošnje humanitarne krize.

"Rusija bi mogla da odigra odlučujuću ulogu kada je riječ o efikasnoj borbi protiv terorizma. To nije tako jednostavan zadatak i mi moramo da se borimo kako bi to bilo sprovedeno do kraja. Za vrijeme boravka ruskog predsjednika razgovaraćemo o mnogim političkim pitanjima, a između ostalog i o sirijskoj krizi", istakao je Cipras.

Cipras se dotakao i ekonomske situacije u zemlji, istakavši da će u drugoj polovini godine grčka ekonomija izaći na put rasta, posebno nakon pozitivnog rezultata sastanka Evrogrupe i povećanja investicionih aktivnosti u zemlji.

"Ispostavilo se da je realnost sasvim drugačija nego što je to bilo prognozirano", dodao je on.

Sankcije Evropske unije i odgovor Rusije na njih negativno utiču na saradnju Moskve i Atine, ali postoje oblasti u kojima se mogu postići osjetni rezultati, rekao je Cipras.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana