Чечени: Ми смо Путинова пјешадија

Агенције
Чечени: Ми смо Путинова пјешадија

Москва - Чеченски предсједник Рамзан Кадиров понудио је руском лидеру Владимиру Путину "специјалан пук" за одбрану Русије од притисака западних земаља.

"Ми смо пјешадија Владимира Путина, то треба цио свијет да зна", рекао је Кадиров у говору пред 20.000 припадника чеченских снага реда, наоружаних и у камуфлажним униформама, окупљених на великом стадиону у Грозном, пренијела је руска телевизија.

"Већ 15 година Путин помаже нашем народу! Сада ми позивамо руског лидера да нас сматра својим специјалним пуком добровољаца, спремних да бране Русију, њену стабилност и њене границе", казао је он.

"Америка и Европа покренуле су економски рат против Русије и покушавају да изазову хаос, панику и масовне немире у земљи", додао је Кадиров.

Кадиров је рекао и да је "руски народ уједињен око свог лидера", а да "чеченски народ заузима једно од главних мјеста у оквиру тог јединства".

Крајем маја, украјински медији објавили су да стотине Чечена учествује у борбама против украјинских снага на сјеверу Украјине на страни проруских снага.

Кадиров је тада негирао да у борбама учествују припадници регуларних снага те републике, али је признао да у редовима проруских сепаратиста има десетак чеченских добровољаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана