Бурна ноћ у САД: Пуцњаве, убоди, хапшење

Танјуг
Бурна ноћ у САД: Пуцњаве, убоди, хапшење

Вашингтон - Ноћ у САД протекла је бурно, са више инцидената у различитим државама, при чему је код колеџа у Бостону шест особа избодено, у кампусу Универзитета у Илиноису дошло је до пуцњаве, а у Балтимору су три наоружана нападача на улици ранила осам особа међу којима и трогодишњу дjевојчицу.

Истовремено, полиција је ухапсила осумњиченог за пуцњаву у тржном центру у граду Берлингтону у држави Вашингтон, у којој је у петак увече убијено пет особа.

Шест особа избодено је ножем и флашама рано јутрос на улици у близини кампуса колеџа "Емерсон" у Бостону, саопштила је бостонска полиција, преноси "Бостон Глоуб", који наводи да су двојица осумњичених нападача у бекству.

Бостонска полиција је саопштила да је једна од рањених особа у критичном стању и да је подвргнута операцији.

Полиција је интервенисала на лицу мjеста око 02.15 сати по локалном времену, након што је пријављена туча, и наишла на избодене особе.

У тој градској четврти се налази велики број барова и клубова који се затварају у 02.00 сати, напомиње бостонски лист.

Колеџ "Емерсон" је рано јутрос послао упозорење ученицима позвавши их да пријаве "сваку сумњиву активност".

Ноћас је до насиља дошло и у кампусу Универзитета у Илиноису, гдjе се догодила пуцњава, а како наводи "Раша тудеј" непозната особа је највjероватније испалила девет хитаца, након чега је побjегла.

Локални лист "Дејли Илини" наводи да је истрага у току и да полиција не саопштава детаље.

Званичне потврде о евентуалним жртвама нема, док корисници друштвених мрежа пишу о томе да има мртвих.

Пуцњава се десила испред поште и један блок даље од популарног кафића у кампусу, "Црвеног лава".

У САД се протекле ноћи пуцало и у Балтимору, гдjе су три наоружана нападача ранила осам особа међу којима и трогодишњу дjевојчицу, на улици у источном дијелу града, саопштила је полиција, додавши да су осумњичени побјегли са лица мјеста, јавио је АП.

Очекује се да ће све рањене особе преживјети јер немају повреде опасне по живот, навела је полиција.

Пуцњава се догодила око 20.30 сати по локалном времену, након што су се три наоружана мушкарца окупила у групу дотрчавши из различитих праваца, рекао је комесар балтиморске полиције Кен Дејвис на конференцији за новинаре.

Дејвис је навео да је ријеч о планираном акту осветничког насиља као одговор на пуцњаву до које је дошло током викенда почетком септембра, уочи Дана рада који се у САД обиљежава првог понедјељка у септембру, када је један мушкарац убијен хицима, а двије жене су рањене, од којих је једна трудна.

Дејвис је рекао да би особе које су синоћ упуцане могле да препознају нападаче, али да власти нису одмах могле да идентификују осумњичене те да и даље трагају за њима.

Према његовим ријечима, поред трогодишње дјевојчице, једна од упуцаних особа је жена, а остали су мушкарци, при чему су сви одрасли старости између 26 и 39 година.

До најновијих инцидената у САД дошло је само дан након пуцњаве у Берлингтону у држави Вашингтон, гдје је наоружани нападач пуцао у тржном центру усмртивши пет особа, а он је протекле ноћи ухапшен.

Ријеч је о 20-годишњем Аркану Четину, за кога медији наводе да је турског поријекла, који је ухапшен у Оук Харбору гдје је и живио.

Прије мање од недјељу дана, један мушкарац је ножем напао деветоро људи у тржном центру у централној Минесоти прије него што је упуцан и убијен, а ФБИ истражује тај напад као потенцијални акт тероризма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана