Број погинулих у Непалу повећан на 3.700

Агенције
Број погинулих у Непалу повећан на 3.700

Катманду - Број погинулих у земљотресу у Непалу, према данашњим подацима, попео се на 3.700, а коначни биланс жртава зависиће од стања у угроженим планинским селима, до којих спасиосци још покушавају да стигну.

Извјештаји владе и спасилачких екипа говоре да су многа насеља уништена или тешко штећена. Руководилац округа Горка, који је био близи епицентра, истиче да је помоћ очајнички потребна.

“Тамо има људи који немају ни храну ни склониште. Добио сам извјештај да је 70 одсто кућа порушено”, навео је Удав Прашад Тималсина.

Према његовим ријечима, потврђено је да је у округу погинуло 223 људи, али тај број би могао да се повећа, с обзиром да је на хиљаде повријеђених, преноси АП.

Тималсина тврди да његов округ још није добио довољну помоћ од централне владе, али је портпатол видно исцрпељне војске Јагдиш Покрел рекао да је скоро 100.000 војника укључено у операције спасавања.

“Око 90 одсто војске ради на проналажењу и спасавању људи”, навео је он, додајући да су сви напори усмјерени на спасавање људских живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана