Број погинулих под рушевинама зграде у Русији порастао на 21

Агенције
Број погинулих под рушевинама зграде у Русији порастао на 21

Москва - Спасилачки тимови извукли су у сриједу још тијела испод гомиле рушевина руске стамбене зграде, чиме је број погинулих у њеном урушавању порастао на 21.

Међу тијелима извученим данас у граду Магнитогорску је и оно трогодишње дјевојчице, навеле су руске новинске агенције саопштење министарства за ванредне ситуације.

Једнаестомјесечни дјечак извучен је жив из рушевина у уторак, скоро 36 сати након урушавања зграде, у озбиљном је али стабилном стању у дјечијој болници у Москви. Он је пребачен у скоро 1.400 километара удаљену руску пријестоницу авионом који је додијељен министарству здравства специјално за ту прилику. 

Министарка здравства Вероника Скворцова изјавила је у сриједу да је дјечак задобио површинске повреде по глави, али да није претрпио оштећења мозга. 

Власти су саопштиле да се 20 људи који су живјели у згради још воде као нестали, међу којма и петеро дјеце.

Могућност да било ко од њих буде пронађен жив блиједа је након двије ледене ноћи у којима су температуре падале на више од минус 20 степени Целзиуса. Једна мачка, ипак, извучена је жива из рушевина у сриједу поподне, око 60 сати након што се дио десетоспратнице срушио.  

Несрећа која се десила прије зоре у понедјељак вјероватно је изазвана цурењем гаса, саопштили су званичници.

Дан жалости проглашен је у регији Чељабинск у којој се налази Магнитогорск, а мјештани су полагали цвијеће и свијеће на мјесту несреће. Неки Московљани полагали су цвијеће на улазу у уред представника регионалне владе у руској пријестоници, преноси АП.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана