Brodovi ruske flote kod Lamanša

Tanjug
Brodovi ruske flote kod Lamanša

Moskva - Brodovi ruske Severne flote doplovili su do kanala Lamanš, gdje će održati vježbe, javile su danas ruske agencije.

Kako navode mediji, zbog nevremena je odlučeno da se plovila sklone u neutralne vode zaliva Sene.

RIA Novosti navodi da su danas brodovi ruske mornarice, čiju formaciju predvodi veliki protivpodmornički brod "Severomorsk", danas forsirali najuži dio Lamanša tijesnac Pa de Kale na sjeveru Francuske i ušli u zaliv Sene, gdje će sačekati da prođe nevrijeme.

Jedinice ruske mornarice na "Severomorsku", desantnom brodu "Aleksandar Otrakovski", tankeru "Dubna" i spasilačkom remorkeru SB-406 uvježbavale su plovidbu kroz uske prolaze u složenim hidrometeorološkim uslovima uz intenzivnu navigaciju.

Kako je saopšteno, dok brodovi budu ukotvljeni posade će uvježbavati aktivnosti u borbi protiv podvodnih diverzantskih snaga i sredstava i izdržljivost usidrenih brodova pri nadolaženju vode i pojavi požara.

Mornarička formacija napustila je glavnu bazu Flote, Severomorsk, 20. novembra i za ovo vrijeme preplovili su više od 1.700 milja.

RIA Novosti navodi da je glavni cilj ovog atlantskog pohoda brodova ruske mornarice, obezbjeđenje vojno-morskog prisustva Rusije u operativno važnim okeanskim rejonima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana