Бродови руске флоте код Ламанша

Танјуг
Бродови руске флоте код Ламанша

Москва - Бродови руске Северне флоте допловили су до канала Ламанш, гдје ће одржати вјежбе, јавиле су данас руске агенције.

Како наводе медији, због невремена је одлучено да се пловила склоне у неутралне воде залива Сене.

РИА Новости наводи да су данас бродови руске морнарице, чију формацију предводи велики противподморнички брод "Североморск", данас форсирали најужи дио Ламанша тијеснац Па де Кале на сјеверу Француске и ушли у залив Сене, гдје ће сачекати да прође невријеме.

Јединице руске морнарице на "Североморску", десантном броду "Александар Отраковски", танкеру "Дубна" и спасилачком реморкеру СБ-406 увјежбавале су пловидбу кроз уске пролазе у сложеним хидрометеоролошким условима уз интензивну навигацију.

Како је саопштено, док бродови буду укотвљени посаде ће увјежбавати активности у борби против подводних диверзантских снага и средстава и издржљивост усидрених бродова при надолажењу воде и појави пожара.

Морнаричка формација напустила је главну базу Флоте, Североморск, 20. новембра и за ово вријеме препловили су више од 1.700 миља.

РИА Новости наводи да је главни циљ овог атлантског похода бродова руске морнарице, обезбјеђење војно-морског присуства Русије у оперативно важним океанским рејонима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана