Британске власти игноришу захтјеве Руске амбасаде

Срна
Британске власти игноришу захтјеве Руске амбасаде

Лондон - Британске власти игноришу захтјеве руске Амбасаде за приступ руском држављанину Јулији Скрипаљ, која је била изложена нервном агенсу у Солсберију, саопштила је данас руска Амбасада.

"Ми смо у више наврата тражили од британских власти да нам дају приступ руским држављанима како бисмо сазнали њихову дијагнозу и терапију коју примају, као и да се састанемо са њиховим љекарима. Сви наши захтјеви су одбачени", наводи се у саопштењу.

Исти извор наводи да се различите британске агенције баве случајем руских држављана, али Русија нема информација о томе шта се догађа у болници.

"Ми смо 29. марта сазнали да се стање Јулије Скрипаљ побољшава, али они игноришу наше захтјеве да јој приђемо", наводи се у саопштењу Амбасаде, преноси ТАСС.

У саопштењу се подсјећа да британске власти не дозвољавају приступ ни бившем двоструком руском агенту Сергеју Скрипаљу, оцу Јулије Скрипаљ, уз образложење да он има британско држављанство.

"Морамо да укажемо на дволичност британских власти. Британија увијек захтијева приступ лицима која имају британски пасош заједно са пасошима неких других земаља, али то исто право ускраћују Русији", наводи се у саопштењу Амбасаде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана