Britanija “glupa” ako misli da je Rusija odgovorna za napad nervnim agensom

Srna
Britanija “glupa” ako misli da je Rusija odgovorna za napad nervnim agensom

Moskva – Britanija je “glupa” ako misli da je Rusija organizovala napad nervnim agensom u Engleskoj u vrijeme održavanja Svjetskog prvenstva u fudbalu, saopštila je ruska Ambasada u Holandiji.

“Koliko oni misle da je Rusija glupa da koristi takozvani 'novičok', dok se održava prvenstvo”, napisano je iz ruska Ambasade na “Tviteru”.


Komentar je uslijedilo nakon što se dvoje britanskih državljana otrovalo, kako se vjeruje, nervnim agensom “novičokom” u mjestu Ejmsberi, a nakon slučaja trovanja u martu bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije.

Britanske vlasti sada nisu optužile Rusiju za umiješanost u trovanje muškarca i žene u Ejmsberiju rekavši da je radna hipoteza da su oni otrovani ostacima nervnog agensa nakon prethodnog napada.

U međuvremenu, zamjenik predsjednika državne Dume Sergej Železnjak, rekao je da novi incident trovanja u Britaniji izgleda kao pokušaj da se pokvari pozitivna percpecija engleskih navijača prema Rusiji.

Rusija je domaćin turnira koji završava 15. jula.

Železnjak je rekao da je Britaniji potrebno da pojača histeriju radi odvraćanja pažnje od onoga što rade obavještajne službe.

Britanske službe bezbjednosti ranije su saopštile da se u slučaju u Ejmsberiju radi o kontaminaciji “novičokom”, a ne ciljanom napadu, te da britanski par nije povezan sa Skripaljevima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana