Британија “глупа” ако мисли да је Русија одговорна за напад нервним агенсом

Срна
Британија “глупа” ако мисли да је Русија одговорна за напад нервним агенсом

Москва – Британија је “глупа” ако мисли да је Русија организовала напад нервним агенсом у Енглеској у вријеме одржавања Свјетског првенства у фудбалу, саопштила је руска Амбасада у Холандији.

“Колико они мисле да је Русија глупа да користи такозвани 'новичок', док се одржава првенство”, написано је из руска Амбасаде на “Твитеру”.


Коментар је услиједило након што се двоје британских држављана отровало, како се вјерује, нервним агенсом “новичоком” у мјесту Ејмсбери, а након случаја тровања у марту бившег руског двоструког агента Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије.

Британске власти сада нису оптужиле Русију за умијешаност у тровање мушкарца и жене у Ејмсберију рекавши да је радна хипотеза да су они отровани остацима нервног агенса након претходног напада.

У међувремену, замјеник предсједника државне Думе Сергеј Железњак, рекао је да нови инцидент тровања у Британији изгледа као покушај да се поквари позитивна перцпеција енглеских навијача према Русији.

Русија је домаћин турнира који завршава 15. јула.

Железњак је рекао да је Британији потребно да појача хистерију ради одвраћања пажње од онога што раде обавјештајне службе.

Британске службе безбједности раније су саопштиле да се у случају у Ејмсберију ради о контаминацији “новичоком”, а не циљаном нападу, те да британски пар није повезан са Скрипаљевима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана