Brazil: 255 godina zatvora ubicama Hrvata i njegovog prijatelja iz BiH,

Jutarnji.hr
Brazil: 255 godina zatvora ubicama Hrvata i njegovog prijatelja iz BiH,

Brazilija - Sud u Brazilu osudio je pet muškaraca i jednu ženu na 255 godina zatvora jer su prošle godine ubili Hrvata Antu Stanića (57) i švedskog državljanina porijeklom iz BiH Faika Nekića (78) u kući na plaži.

Djevojka Ariana Mandu de Souza, koja u vrijeme napada nije bila napunila 21 godinu, dobila je 47 godina, a toliko je dobio i Renato de Souza Selina.

Fernando Luiz do Naskimento osuđen je na 48 godina i četiri mjeseca, a Danilo Lima da Silva i Fabio da Silveira Mendona dobili su kazne od 46 godina. Aluizio Azevedo Silva, koji im je pomagao, osuđen je na 20 godina i osam mjeseci.

„Način djelovanja bande bio je podjela zadataka. Fernando, Ariani i Fabinho držali su, napali i ubili žrtvu Antu Stanića. Danilo i Renato su držali, napali i ubili Faika Nekića", stoji u presudi.

Kako je navedeno tokom suđenja, grupa bandita je upala u kuću u kojoj su žrtve organizovale ekskluzivnu zabavu. Prvo su zarobili dvojicu muškaraca, vezali im ruke i noge, u usta im nagurali smotuljke, a potom im na glave stavili najlonske kese, zbog kojih su se i ugušili.

Potom su im ukrali iznajmljeni automobile i sve vrijedno što su imali, nakon čega su pobjegli. Uhapšeni su dvanaest dana kasnije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana