Bramerc insistira na hapšenju radikala

Agencije
Bramerc insistira na hapšenju radikala

Beograd - Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom, kojem je prenio da je Srbija posvećena otkrivanju počinilaca ratnih zločina, dok je Bramerc ponovo pokrenuo pitanje izručivanja troje članova SRS-a.

Vučić i Bramerc su razgovarali o izvještaju tužioca za Savjet bezbjednosti UN, čije razmatranje se očekuje početkom decembra.

Vučić je istakao da je Srbija posvećena borbi za otkrivanje onih koji su počinili ratni zločin, njihovom kažnjavanju, kao i da je spremna za punu regionalnu saradnju s ciljem otkrivanja počinilaca.

Bramerc je zamjerio Srbiji i premijeru što Vlada i nadležni organi nisu isporučili Petra Jojića, Jovu Ostojića i Vjericu Radeta Haškom tribunalu i tražio da Srbija to učini u što kraćem roku, naglasivši da ta obaveza neće nestati.

Inače, Haško tužilaštvo je troje radikala optužilo da su uticali na svjedoke u procesu protiv njihovog partijskog vođe Vojislava Šešelja tako što su ih prijetnjama, ucjenama i mitom nagovarali da promijene iskaze ili da ne svjedoče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana