Блокирана војна база Инџирлик, гласине о новом пучу

Агенције
Блокирана војна база Инџирлик, гласине о новом пучу

Анкара - Више хиљада турских специјалаца у оклопним возилима опколило је ваздухопловну базу Инџирлик, коју користе снаге САД и НАТО, јављају локални медији.

Турски министар за преговоре са Европском унијом Омер Челик је објаснио да се ради о "безбједносној провјери", али су се појавиле и спекулације о новом покушају пуча, након оног неуспјелог од 15. јула.

Турски лист "Хуријет" је раније објавио да је полиција у граду Адана, близу којег се налази Инџирлик, добила дојаву о новом покушају пуча, након чега су тамо одмах послате специјалне снаге.

Улаз у базу је блокиран, а на фотографијама које су снимили грађани се виде специјалци са аутоматским оружјем и водени топови, који се обично користе током протеста.

Челик је, међутим, на Твитеру покушао да умири јавност, написавши: "Обавили смо генералну безбједносну провјеру. Све је у реду".

Један број присталица турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана се наводно окупио у близини кордона који окружује базу, наводи сајт РТ, додајући да окупљање ипак није масовно, као ни напето као што је било током недавних протеста у Адани, на којем су демонстранти тражили затварање базе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана