Bivša manekenka Trampova desna ruka

Glas Srpske
Bivša manekenka Trampova desna ruka

Vašington - Bliska saradnica predsjednika SAD Donalda Trampa Houp Hiks, koja je imenovana za direktorku komunikacija Bijele kuće, preuzela je jednu od najmoćnijih i najplaćenijih uloga u Vašingtonu.

Hiks (28) je na tom mjestu zamijenila Entonija Skaramučija, koji je smijenjen poslije samo deset dana.

Prije nego što je došla na novu poziciju u Bijeloj kući, Hiks, koja je zvanično imenovana u utorak, radila je kao savjetnica za Trampovu kćerku Ivanku.

Najmlađa radnica Bijele kuće bila je i portparolka Trampove kampanje, što je bio njen prvi posao u politici.

Ovu bivšu manekenku, koja je diplomirala na Univerzitetu za metodiku, prati glas da je veliki branilac Trampovog imidža. Mediji tvrde da joj predsjednik SAD neizmjerno vjeruje, njeno mišljenje se uvažava i posljednjih mjeseci postala je bitan činilac u kreiranju Trampove politike.

Iako nema političko iskustvo, Hiks je već pet godina u bliskim vezama sa porodicom Tramp. Ona je tiho gradila svoj put, postavši jedna od najbližih saradnica predsjednika, a sa zaradom od 180.000 dolara i jedna od najplaćenijih.

Karijeru je počela u odnosima sa javnošću, gdje joj je jedan od klijenata bila modna kompanija Trampove kćerke Ivanke, čije kolekcije je kao model i nosila. Osim toga, radila je i za Ralfa Lorena, a pojavljivala se i na naslovnim stranicama modnih magazina.

Saradnja sa Ivankom Tramp dovela ju je i do njenog oca, koji ju je 2014. godine lično izabrao da radi marketing za njegovu kompaniju sa nekretninama. U politiku je ušla slučajno 2015. godine kada je sa Trampom otišla na put koji je, kako se kasnije ispostavilo, bio njegov prvi u okviru predsjedničke kampanje. Zatim je pomagala u vođenju njegovog "Tviter" naloga, zapisujući ono što je on želio da kaže, a on ju je potom lično zamolio da ostane u njegovom političkom timu, što je ona i prihvatila.

Hiks rijetko daje intervjue, ali često prisustvuje predsjednikovim intervjuima. Kada je počela da radi Trampovu kampanju, obrisala je svoj "Tviter" nalog, dok joj je "Instagram" profil privatan.

Trud koji je uložila u Trampovu kampanju urodio je plodom. Neposredno nakon njegove pobjede na izborima imenovao ju je za direktorku strateških komunikacija u Bijeloj kući, da bi nakon toga munjevito napredovala. Tamo uživa povjerenje saradnika i kolega, ali zanimljiva je njena namjera da ne bude u centru pažnje. Do sada nije učestvovala ni u kakvim mejnstrim polemikama, niti se nepotrebno izlagala javnosti. To je čini posebnom u odnosu na ostale kolege koji su specijalizovani za isto područje rada u Trampovom timu.

Insajder

Houp Hiks je, kako pišu mediji, jedna od malobrojnih pravih insajdera u Trampovoj porodici. Išla je na privatne večere sa Ivankom i njenim suprugom Džeredom Kušnerom, a bila je i među malobrojnima u Trampovoj delegaciji tokom posjete papi Franji u Vatikanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana