Бивша манекенка Трампова десна рука

Глас Српске
Бивша манекенка Трампова десна рука

Вашингтон - Блиска сарадница предсједника САД Доналда Трампа Хоуп Хикс, која је именована за директорку комуникација Бијеле куће, преузела је једну од најмоћнијих и најплаћенијих улога у Вашингтону.

Хикс (28) је на том мјесту замијенила Ентонија Скарамучија, који је смијењен послије само десет дана.

Прије него што је дошла на нову позицију у Бијелој кући, Хикс, која је званично именована у уторак, радила је као савјетница за Трампову кћерку Иванку.

Најмлађа радница Бијеле куће била је и портпаролка Трампове кампање, што је био њен први посао у политици.

Ову бившу манекенку, која је дипломирала на Универзитету за методику, прати глас да је велики бранилац Трамповог имиџа. Медији тврде да јој предсједник САД неизмјерно вјерује, њено мишљење се уважава и посљедњих мјесеци постала је битан чинилац у креирању Трампове политике.

Иако нема политичко искуство, Хикс је већ пет година у блиским везама са породицом Трамп. Она је тихо градила свој пут, поставши једна од најближих сарадница предсједника, а са зарадом од 180.000 долара и једна од најплаћенијих.

Каријеру је почела у односима са јавношћу, гдје јој је један од клијената била модна компанија Трампове кћерке Иванке, чије колекције је као модел и носила. Осим тога, радила је и за Ралфа Лорена, а појављивала се и на насловним страницама модних магазина.

Сарадња са Иванком Трамп довела ју је и до њеног оца, који ју је 2014. године лично изабрао да ради маркетинг за његову компанију са некретнинама. У политику је ушла случајно 2015. године када је са Трампом отишла на пут који је, како се касније испоставило, био његов први у оквиру предсједничке кампање. Затим је помагала у вођењу његовог "Твитер" налога, записујући оно што је он желио да каже, а он ју је потом лично замолио да остане у његовом политичком тиму, што је она и прихватила.

Хикс ријетко даје интервјуе, али често присуствује предсједниковим интервјуима. Када је почела да ради Трампову кампању, обрисала је свој "Твитер" налог, док јој је "Инстаграм" профил приватан.

Труд који је уложила у Трампову кампању уродио је плодом. Непосредно након његове побједе на изборима именовао ју је за директорку стратешких комуникација у Бијелој кући, да би након тога муњевито напредовала. Тамо ужива повјерење сарадника и колега, али занимљива је њена намјера да не буде у центру пажње. До сада није учествовала ни у каквим мејнстрим полемикама, нити се непотребно излагала јавности. То је чини посебном у односу на остале колеге који су специјализовани за исто подручје рада у Трамповом тиму.

Инсајдер

Хоуп Хикс је, како пишу медији, једна од малобројних правих инсајдера у Трамповој породици. Ишла је на приватне вечере са Иванком и њеним супругом Џередом Кушнером, а била је и међу малобројнима у Трамповој делегацији током посјете папи Фрањи у Ватикану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана