Битлси страхују од нефер судског процеса

Срна
Битлси страхују од нефер судског процеса

Лондон - Двојица Британаца Александа Коти и Ел Шафи Елшеик, који су као припадници ћелије "Исламске државе" ухапшени у Сирији, сматрају да неће имати фер суђење, јер им је Лондон укинуо држављанство.

Коти и Елшеик, који су из западног дијела Лондона, заробљени су у јануару у Сирији и оптужени су да су посљедња два припадника ћелије "Исламска држава" коју су звали "Битлси" због британског поријекла.

У интервјуу за америчку новинску агенцију Асошијејтед прес, Елшеик је истакао да због "илегалног" укидања њиховог британског држављанства постоји ризик од "тортуре и депортације у било коју земљу".

"Могу нас пребацити у било коју страну земљу гдје према нама могу поступати на разне начине и нико не може гарантовати за вас", каже Елшеик.

Он сматра да не може имати фер суђење када их медији називају "Битлси".

Амерички званичници сматрају да су "Битлси" одсјекли главе више од 27 талаца из западних земаља, те да су мучили много већи број заробљеника.

Преостала два члана ћелије су, такође, из западног дијела Лондона Мохамед Емвази, чији је надимак "Џихади Џон" и Ејни Дејвис.

Емвази, који је био наводни лидер ћелије и појављивао се на снимцима на којима су таоци обезглављивани, убијен је у нападу беспилотне летјелице 2015. године. Дејвис је проглашен кривим због припадности "Исламској држави" и налази се у затвору у Турској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана