Београдска манекенка извршила самоубиство

blic.rs
Београдска манекенка извршила самоубиство

Београд - Беживотно тијело манекенке и фотомодела Марије Ћурчић (25), која је извршила самоубиство у свом стану на Савском венцу у Београду, пронашли су њени родитељи након што два дана нису успјевали да ступе у контакт са њом.

Тијело младе манекенке у суботу ујутру пронашли су њени родитељи у стану на Савском венцу. Марија је већ годинама живјела сама на овој адреси као подстанар, а на тај корак одлучила се када је њена каријера модела узела маха.

Како сазнаје “Блиц”, Марија је пар дана прије трагедије, коју нико није могао ни да наслути, отпутовала у Румунију гдје је радила као модел. Њени родитељи откако се вратила нису успјели да ступе у контакт са њом, није се јављала на мобилни телефон, нити одговарала газдарици стана.

Како је за “Блиц” испричао један од комшија, родитељи су посумњали да нешто није у реду, па су дошли на врата њеног стана. Међутим, како им није отварала, позвали су полицију и они су развалили врата.

Како сазнаје београдски лист, Марија, која је живјела на посљедњем петом спрату у стану-галерији, из још увек неутврђених разлога одузела је себи живот.

Несрећна дјевојка није оставила опроштајно писмо.

Била је мирна и пристојна

Како додаје њен комшија, Марија је била мирна и пристојна дјевојка. У стан јој је долазило друштво, али никада није била бучна нити правила проблеме.

“Блиц” пише да су њени родитељи у шоку јер кажу да није било никаквих знакова и разлога да би дигла руку на себе. Исто су испричали и бројни манекенкини пријатељи који не знају ниједан разлог зашто би се убила.

Марија је као млада девојка имала завидну радну биографију. Наиме, она је од 16. године ушла у свет манекенства и моделинга, а са 17. година постала је ТВ лице на локалном МТВ каналу. Позната по друштвеним мрежама под надимком “Чоко мафин”, била је веома виђена у београдским ноћним клубовима, а била је и заштитно лице многих од њих, као и бројних модних брендова.

Њено лице виђено је на многим билбордима, рекламама и музичким спотовима.

Само три дана прије трагедије Марија је на Инстаграму објавила фотографију са једним од најпознатијих фудбалера свијета Роналдињом, уз коментар да “остварује дјечачке снове”. Са њим је имала сарадњу на снимању једне рекламе због које је фудбалер допутовао у Београд.

Лијепа бринета, која вуче корјене из Конга, рођена је 15. 08. 1993. године у Београду. Њена мајка позната је новинарка “Ал Џазире” Ана Мари Алвес Ћурчић, којој је мајка из Конга а отац јој је један од најпознатијих српских гитариста музичар Ђорђе Ћурчић, члан бенда “Дел Арно”. Марија има млађу сестру.

“Деда је био амбасадор, упознао моју баку, која је исто Српкиња, тако је настала моја мама”, испричала је недавно Марија у једном интервјуу, рекавши да јој је у дјетињству било много тешко, јер је била другачија од друге дјеце.

“Људима је чудно кад виде нешто чудно, сви су око мене беле пути и равне косе, једино сам ја тамније пути са огромном главом. Било је прозивки и непријатних ситуација. То је један део процеса иницијације у мом случају. Проблем са егзотичним изгледом је што се моје лице лако памти, ако се појавим на више места у исто време, досади, ако снимим сад спот вероватно ме неће звати поново одмах зато што ће очекивати да прође неко време да се заборави на мене, то је једина негативна страна. Донело ми је доста послова што се тиче фоткања и снимања, има добрих страна, али и мана”, говорила је Марија.

Како је и сама себе описала у једном од интервјуа, била је дјевојка позитивног и ведрог духа, која је вољела забаву и музику и храбро грабила ка остварењу својих циљева. За себе је говорила да је у друштву особа која је увијек задужена за забаву, а свој посао је, како је истицала, обожавала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана